Oldalak

2011. augusztus 17., szerda

ötlet


Most kicsit dicsekedni szeretnék, illetve amiért inkább közzéteszem, hátha más is hasonló problémára keres megoldást.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert van egy picike szobám, ahol varrhatok (és nem kell állandóan összepakolni mindent). Azonban ez a szoba annyira picike, hogy már így is sokkal több bútor van benne, mint amennyi logikus lenne, a falakon polcok, és jobb, hogy az ágyat nem látjátok (nem is látnátok, mert nem látszik ki az anyagoktól :D)
Egy sarok íróasztalon van a varrógép, így ott már mást nem tudok csinálni, és nem is férne oda. Ezért a szabás maradt az étkezőre (már amennyire lehet, egy 90 cm-es kör asztalon ilyesmit, vagy a nappali szőnyegére, ami ugye azt jelenti, hogy az egész lakás állandóan cérnában és kis ficnikben úszik.
Felötlött bennem év elején, hogy én ezt így nagyon unom, és kellene valami asztal. Azonban a helyhiány miatt, mindenképpen olyan, ami összecsukható, hogy ha nagyon útban van, akkor azért el tudjam tenni. (Ismerőseim szerint ha nálam elindul a vezérhangya, akkor előbb- utóbb úgyis megvalósítom amit akarok :D)
Nézegettem én mindenhol, tanakodtam, bújtam az akciós és egyéb újságokat, hogy hátha találok.
Több lehetőség lett volna, amiket készen lehet kapni azok 180 cm-nél kezdődnek, nekem pedig 135 cm a maximum.
Kutakodtam a neten, találtam is 120 cm-es bankett asztalt aranyáron, ezért egy idő után elkezdtem összecsukható láb után kutatni.
ÉS megtaláltam, remek, stabil (stabilabb mint némelyik fix asztal, egyáltalán nem billeg, szintezhető a lába.
Tehát íme az új szabó asztalom:
(oké a porszívót elrakhattam volna onnan, de nem az a lényeg :D), egyébként pedig ott a "helye"
(Látjátok a hatalmas helyet? :D a szoba másik fele ahol a varrógép van :D)
Mivel külön vettem a lábat, és külön vágattam a lapot hozzá, így belefért az árba egy 60x90cm-es vágólap :-)


Ilyen összecsukva. Persze alapból ezt úgy találtam ki, hogy szekrény mellé állítható, most csak a kép miatt van odatéve.
Mivel ez acél láb és bútorlap asztallap, nem nevezném pehelysúlyúnak, de én nem is akarom naponta összecsukni és kinyitni, a lényeg, hogy ha kell a hely, akkor meg tudom tenni!
Az asztal mérete: 120 cm x 65 cm. Utólag rájöttem, hogy elég lett volna 100 cm-es is, tekintve a vágólap 90 cm, és akkor esetleg be tudnék jutni a szekrénybe :D valamint ha kicsi a 100 cm akkor kicsi a 120 cm is, de ha nagyon nem jó, legfeljebb levágatok belőle.

Ha valakit érdekel szívesen megadom a összecsukható láb lelőhelyét!

11 megjegyzés:

Tímel írta...

Imádom ezeket a megoldásokat:)

Engem érdekel!! Én masszázságyat hajtok, hasonló gondokkal...plusz nem ártana, ha pl. 210 kg-t lazán bírna...tehát,szerintem magamnak kell megoldjam:) És hogy állítható magasságú, az külön jó, mert nem mindegy hogy én masszírozok, vagy egy 180 magas Tom:)

Álomjáró-Bozsomati írta...

Wow! Azta! Jól megoldottad! Ez az összecsukható láb még engem is érdekel! ;-)
Egyébként meg nálunk mindig minden fecnikben "úszik"! :-)

Kaccat írta...

Timi arra nem hiszem, hogy megfelel, egyrészt ezt egy vendéglátóipari búrokat forgalmazótól vettem, másrészt a lába szintezhető, tehát csak a padló egyenetlenségeit lehet vele kiküszöbölni, vagy mint nálam, hogy az egyik lába a szőnyegen van.
De masszáságyakat sok helyen láttam, összecsukhatót is, nem is túl drágán.

Ági írta...

Ez jóóóóóóóóóó! Nagyon ügyes és leleményes vagy. Sokáig én is keresgéltem, de aztán feladtam. Végül vettem a metro-ban bankett asztalt, igaz egész emberi áron. A lelőhelyet azért elfogadom. Sosem lehet tudni :-)) Bár a varrószobám falait nem tudom kibontani, de hátha...

Ági

Hencsilli írta...

De jól megoldottad :D Nekem sajnos marad a padlón szabás és a konyhaasztalon varrás :) Fecnik mindenhol vannak nálam is!
A vágólapod nagyon tuti - ide most egy sárga irigységes szmájli jön :D:D

Kaccat írta...

Hencsilli elhiszem, eddig én is a készletben vett 45x30 cm-es vágólapot használtam (az étkezőasztalra nagyobb nem is fért rá) az után egy álom, ekkora hely :D

Szila írta...

tökjó!!!!!!!!!!!!!!!!!

bruercsi írta...

Gratulálok az új szerzeményhez! ...mert megérdemled!!! :)

Hencsilli írta...

Óóó, nekem még kicsi vágólapom sincsen :( Azért volt a sárgaság :) Előbb-utóbb pedig be kell szereznem egyet -megkönnyíti a munkát, az biztos!

Tímel írta...

Ó,masszázságy van dögivel, csak nem bírnak ki túl nagy súlyt.100-120 kg-ig láttam, de az nekünk kevés:)

Marianna írta...

Húú de jó kis asztalod lett! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...