Oldalak

2011. június 18., szombat

újabb doboz kapott új ruhát

Ezúttal azonban kizárólag saját festésű anyagból. (valamint felhasználásra került néhány elrontott blokk is)
Mikróban festettem, ami jól működött, azonban a sötétebbek mosás és jelentős adag ecetes vízben állás után is igencsak eresztik a színüket. Nem tudom, hogy merjem így felhasználni bármihez is őket. (festés után öblítés, ecetes vizes öblítés, szárítás, vasalás, majd utána enyhe mosószeres vízben mosási próba és ecetes áztatás, vasalás)
Pedig a színek nagyon tetszenek, szépek, élénkek.
A varrószakkörös blogban, ahol találtam a mikrós festés remek leírását (link jobbra lent a "jó tudni" címszó alatt), kisebb vita volt, hogy a mikrós festés után kell e ecetes öblítés, áztatás.
Az én véleményem, hogy kell, sokkal élénkebbé váltak a színek, valamint pl a türkiznél pont az ecet hozta ki az igazi színt.
Mivel damasztot festettem, ami azért elég vastag anyag, a kisebb anyagokat könnyebb volt egyenletessé festeni, a nagyobbak foltosak lettek, sőt a sötétebbek is sokkal homogénebbek lettek, mint a világosabb színek (ki érti ezt?)

4 megjegyzés:

Tímel írta...

Hűű, ez nagyon-nagyon!!!!

Ha az anyagokat nem mered használni, én vevő vagyok belőlünk egy notebook tartóra :) Nekem a fél ruhatáram fog, ez már fel sem fog tűnni ha mosom :) És ha összeengedek mindenfélét a mosógépben, akkor mindíg új ruhám van :):)

Kaccat írta...

beszélhetünk róla :-)
úgyis van szép ékszerfám, és még van rajta egy kevés hely :D

Álomjáró-Bozsomati írta...

Szia Kaccat! Mivel festettél?
Én Colombusal szoktam és a hagyományos főzős módszerrel. Egy marék sót mindig adok hozzá, akár sötét a szín, akár világos, habár ezt csak a sötéteknél javasolja a gyártó. Az én tapasztalatom, hogy így, egy alapos öblítés után már nem engedi a színét. Ecetben sem szoktam áztatni, de lehet a jövőben kipróbálom...
Egyébként nagyon jó lett! :-)

Kaccat írta...

columbussal festettem én is, csak mikróban, nem főztem, de tovább mikróztam mint ahogy a varrós szakkörön leírták (igaz, az én mikróm csak 600W-os, így eleve kisebb a teljesítménye)
Nincs sem edényem, sem türelmem főzőcskézni, azért tetszett meg ez a mikrós módszer, mert gyors és egyszerű :D
gondoltam, hogy teszek hozzá sót, csak még nem jöttem rá, hogy adjam hozzá, hogy értelme is legyen. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...