Oldalak

2010. szeptember 12., vasárnap

Sapkák

Törpilláknak

Jön a hideg, és egyébként is az egész blogvilág köt :D szóval készült két sapka (amibe valószínűleg még nőniük kell, majd kiderül ha megyek hozzájuk)

Az első egy egyszerű téglalap, bojtokkal, sajnos ebből csak 2 gombolyagot rendeltem, és a pomponok már a másodikból készültek, így még egy nem jött ki belőle.

A második a túrabakancsból kimaradt pamut fonalból készült. Ami a különlegessége, hogy 5 tűvel kötöttem, most először. A Barkafonal kötősulijában van fantasztikus leírás, hogy hogy is kell csinálni, és miután úgy tizedik nekifutásra túljutottam az első soron, onnan már gyakorlatilag ment a dolog, a tetején van még mit csiszolni, ott már nagyon kínlódtam a sok tűvel, minél kevesebb szemmel kellett dolgozni.
Köszönöm a leírást, mert magamtól valószínűleg soha nem álltam volna neki 5 tűvel kötni, pedig tényleg nem olyan nagy ördöngösség (legalábbis pár sor után már nem :D)

5 megjegyzés:

Iza írta...

Jé, ne valaki kötött! :)Örülök, hogy a sok varrás közé beszúrtál kötös dolgokat is. Amugy a sapekot nem muszály 5 tűvel kötni, lehet 2 vagy akár 1 körkötötűvel is. (kacsintos vigyor)Tök jopofik lettek a sapekok, a törpillák most nem fáznak meg.:)

Kaccat írta...

köszi, az első az simán készült, a második készült öt tűvel.
Az tetszik benne, hogy így nincs varrás, ami megnyomhatja a fejüket, hiszen ők még nagyrészt fekszenek :-)
kötni régebben sokat kötöttem, de ugye a türelmetlenségem itt is előjön, és nagyobb darabok évekig készülnek.... :D

Álomjáró-Bozsomati írta...

Nagyon jóóóók! Szép a fonal és nekem a bojtos tetszik jobban. Írtó édesek!!!

Kaccat írta...

Köszi, másnak is a bojtos a kedvence :-) lehet, hogy majd még rendelek abból a fonalból (meg lehet, hogy pamut nem sokat melegít, az inkább majd tavasszal lesz jó (ha addig ki nem növik :D)

Tímel írta...

Isteniek lettek!
Nálam is a bojtos a befutó :)
5 tűvel kötni?? Atyám. 1-el sem haladok :):):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...