Oldalak

2013. május 14., kedd

"Ronda, de finom"

nem szoktam gasztro bejegyzést írni, de ezt most megmutatom, mert szerintem nagyon jó lett, egyszerű, éééés nagyon finom :D
Házi Túró Rudi:
Leírom, hogy készült, de nem szentírás, csak úgy nekiestem.
Fél kg túrót kinyomkodtam egy tiszta konyharuhába, hogy kijöjjön belőle a felesleges víz (ezt olvastam valahol) Vagyis fogtam egy konyharuhát, beletettem a túrót, és jól összecsavartam a tetején a konyharuhát mint egy nyomókötést, és amennyire csak bírtam kicsavartam.
Ezután a túrót tálba tettem találomra szórtam bele porcukrot (kb 10 dkg-t)
Szárított cítromhéjat, jól elkevertem
Közben 12,5 dkg vajat felolvasztottam (nem melegre, csak hogy híg legyen) ez sem szentírás, nekem ennyi volt itthon, de szerintem kb elég is hozzá
Majd ráöntöttem a vajat a hideg túróra, így az visszahűlt annyira, hogy kezelhető massza legyen.
Egy zacskónak levágtam a csücskét, tálcára alufóliát tettem (akkora legyen a tálca, hogy beférjen a hűtőbe, vagy fagyasztóba!)
Kinyomkodtam a "rudakat", be a hűtőbe v. fagyasztóba - ez utóbbi gyorsabb, addig amíg teljesen vissza nem dermed a vaj, különben nagyon törékeny lesz!
Felolvasztottam étcsokit, kis margarin bele, mártogattam, és újra mentek dideregni, figyelni kell, hogy ne melegedjen vissza a rudi, szóval inkább kisebb tálcák, és több részletben.
Ez kb a fele mennyiség.
Gyerekeknek lehet, hogy praktikusabb kisebbeket gyártani :-), ha nem fogyna el, akkor fagyasztóban tárolható, ha nem is a végtelenségig :-)
Jó étvágyat


2 megjegyzés:

Kinga Izabella írta...

Tuti! A ´"túrudit" nálunk is nagyon-nagyon szeretik! Köszi a leírást!

Böbe Morzsák írta...

Köszi Évi! Ezt nekem is ki kell próbálnom, ha itt lesznek a fiúk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...