Oldalak

2012. február 21., kedd

Szülinapi játék vol.9

17-én Gabi ünnepelte a szülinapját.        
Említette, hogy szeretne ökoszatyrot, ezért elkészítettem neki a saját verziómat.
Ami igazából nem az én ötletem, hanem egy korabeli csehszlovák gyári tervező álmodta meg :D
A története az, hogy nagymamámék még valamikor a nyolcvanas években hoztak Csehszlovákiából (akkor még az volt) remek bevásároló szatyrokat, amik gyakorlatilag ökoszatyrok voltak, de ha még emlékeztek, akkoriban a kosár, textil szatyrok voltak forgalomban (na és az elnyűhetetlen centrumos narancssárga műanyag :-) ). Szóval az eredeti impregnált anyagból volt (valahol a műbőr és a viaszos vászon között) vagy csíkos, vagy kockás mintával, és szép műbőr fülekkel. Ettől függetlenül nagyon strapabíróak, elnyűhetetlenek, és remekül pakolhatóak voltak. Apa emlegette, hogy ami neki van, az már igen-igen rongyos, és kellene varrni, de nem is tudja, hogy hogy fogjon hozzá (az nem jó, ha én varrom meg, nála nem mennek ilyen egyszerűen a dolgok :D) szóval, hogy megmutassam neki, azért nem egy bonyolult dolog, gyorsan összedobtam egyet - ez lett az enyém :D
Tehát ezek alapján készítettem egyet Gabinak is, mert tényleg remekül pakolható, egy nagyobb bevásárlás vígan elfér benne, valahogy könnyebb is benne cipelni.
Hogy azért kapjon valami "szépet" is, kapott még egy hímzett, flitteres anyagból készült neszit hozzá :-)
 A képet Gabi készítette

A következő (silány) képek az enyémről készültek, hogy lássátok, hogy is működik, és miért is más, mint a megszokott ökoszatyrok :-)

        Össze lehet hajtogatni, mint bármelyik valamire való szatyrot, a különlegessége, hogy 15 cm mély, kb 40x30 cm a kész mérete, és a pánttal, amelyik összefogja összehajtogatott formában, le is zárja a szatyrot, ha tele van. Összehajtogatva sem vészesen nagy, picit foglal csak nagyobb helyet, mint a másik fajta, de pl kocsiba kellemesen elfér, és ha véletlenül túl sok volt az impulzív vásárlás kisegíthet bennünket :D
Erős (ikeás) anyagból készült, francia varrással, és pamut hevederrel, hogy bírja a súlyt is.

Gabi Isten éltessen, és bízom benne, hogy hasznát veszed majd :-)

2 megjegyzés:

Borga írta...

Jó kis történet!:)Láttam én,hogy nem mindennapi szatyor,nem véletlenül írtam,hogy "érdekes":)
Az biztos,hogy hasznát veszem majd,mert nálunk egy nagyobb bevásárlás azt jelenti,hogy a kocsi csomagtartója tele van pakolva.Olyankor jól jön 2-3 nagyobb szatyor is!
Köszönöm szépen mégegyszer!

Ili írta...

Nagyon praktikus ajándékokat varrtál mostanában! Sajnos az én blogom megint sztrájkol, nem mindig enged be, hogy hozzászólást írjak!!
De rájöttem, hogy visszalépek a szerkesztéshez, ott benézek ide, oda és utána megnyitja a blogokat!! Hogy mi lehet ez, a fene sem tudja!
Én is válságba vagyok!!! ne aggódj elmúlik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...