Oldalak

2011. április 2., szombat

barna-pink

Ezeket az anyagokat párnahuzatként vettem, a színe tetszett meg nagyon mind a kettőnek. (fényképezni sajnos gyakorlatilag lehetetlen, de ugyanaz az anyag, amit a pénztárca belsőkhöz szoktam használni.)

Még tavaly vettem egy "virágvarró" talpat, de akárhogy próbálkoztam nem varrt rendesen, kihagyott öltéseket, csúnya volt, szóval keserű szájízzel elkönyveltem felesleges kiadásnak (nem volt olcsó)
Tegnap tűzéseket próbálgattam, és elővettem, hátha...
Nos, nem tudom mi változott tavaly óta, de most működött :-) Sajnos a fényes tűzőcérnával nem boldogulok, sem tűzni, sem erre, de normál cérnával most oké volt a dolog.




Az igazi szín valahol a kettő között van :D

És ilyeneket tud:


12 megjegyzés:

Tímel írta...

Nagyon tetszik:):)

bruercsi írta...

Nekem is gyengém a barna pinkkel vagy a barna a türkizzel... Szépek lettek a neszik!! Nagyon ötletes a hímzés rajtuk! Hol vetted ezt a talpat? Varróvilágnál? Mennyi volt a "nem olcsó"? Mi lehet működési mechanizmusa? Képzeld, most jól látszottak a részletek! :))

Kaccat írta...

Igen a varróvilágnál vettem, és 3000 fF körül van azt hiszem (nekem ez drága volt, főleg annak függvényében, hogy eddig nem is tudtam használni.)
Talán annyi, hogy most quilt tű van bent, nem normál, de ebben sem vagyok biztos, igazából szemre nagy különbség nincs köztük. először a farmer maradékon próbáltam farmer tűző cérnával, ott működött flízzel alatta, aztán ezen az anyagon is, egyedül a vastagabb tűzőcérnával nem ment, de azzal a tűzés sem megy, mert szakadnak a szálak, utána meg ugye felakad a tűre.
A jobb oldali flízzel van, a bal oldali pedig felmosóra.
Ja és direkt rád gondolva hagytam nagyobbra a képeket ;)

Kaccat írta...

Ja és a barna-türkiz nekem is gyengém, olyat akartam először, csak azok az anyagok mintásak, abból foltoskodni akarok.

a működési mechanizmusát pedig nem tudom, ki kell kapcsolni az anyagtovábbítót. Kicsit olyan mint a felső anyagtovábbító csak ez körbe-körbe megy. Három féle állása van, kicsi, nagyobb, és akkora amekkorát én csináltam. elvileg cikk-cakk öltésekkel kell használni, de én hímzés mintákkal is variáltam, nem mindegyikkel, de némelyikkel jó, sőt ez is az egyik ilyen minta.

bruercsi írta...

Hát igen! 3000,- nagy pénz, ha feleslegesen adja ki az ember, na, de hátha most már müxik! :) Hogyan csinál ilyen tuti kerek virágot? Vagy te csinálod ilyen kerekre? Miben különbözik a quilt tű a simától, varrógép tűben még nem láttam, csak kézi tűben...
Köszönöm, hogy gondoltál rám, de biztos más is hálás érte!! :)
...közben jött egy újabb kommented a működésről! Egy ilyen talpat nekem is be kell szereznem!! :))))

Kaccat írta...

a tűt is Szép Gábortól vettem, lehet, hogy tűző, vagy hímző tűnek hívják, de varrásra is használom, sőt talán egy kicsit jobb is vele varrni. Állítólag ennek kicsit gömbölyű a vége, így nem roncsolja az anyagot hímzésnél, bár én a másiknál sem tapasztaltam olyat :D lehet, hogy mikroszkóp alatt látszik a különbség :D vagy alapvetően hímzőgépbe szánták :D én akkor vettem, amikor a gépet is, az meg nem hímző, csak okoska :D

bruercsi írta...

Értem!
Jössz májusban 21.-én a közös varrásunkra Lőrincre? Hívtuk Szép Gáborékat is! :) Milyen géped van?

Kaccat írta...

Hát nagyon érdekelne egy ilyen közös varrás :-)
Janome DC4100

bruercsi írta...

Gyere, gyere! Sok ismeretlen ismerőssel találkozhatnál és még vásárolhatnál is, kisebb fajta varrós expo szokott lenni ilyenkor!
Nekem is Janome-m van, csak nekem az MC 4800-as. Szeretem!! :)

Christina Bory írta...

Nagyon jó! a virágvarróra nekem is fáj a fogam...de most leamortizáltam magam a kv-n :D
milyen Lőrincen lesz kv? nekem pestszentlőrinc a lőrinc :D

Ági írta...

Már sokadszorra nézem ezt a bejegyzésed! Nagyon tetszik a neszid!! A talp is :-(( Milyen géphez gyártják ezt a kütyüt? A hímzőcérnával való varráskor kicsit próbáld meglazítani a felső szálat. Ha nem túl jó minőségű a cérna, akkor gyakran előfordul a szál felrojtozódása. A jobb cérna és a hímzőtű általában segít a bajon. (gömbölyű a belső lyuk kialakítása)
Ági

Kaccat írta...

Ági,köszönöm!
Próbáltam már a hímzőcérnát mindenféle tűvel, néha megy, néha nem, ilyesmire egyáltalán nem, tűzni ha türelmes vagyok, és nagyon lassúra állítom a gépet, akkor többé kevésbé tudok, és 0-n áll a szálfeszítő.
Biztos a cérna sem a legjobb, de Szegeden csak ilyeneket kapok, ezeket is jó drágán, azért bosszant kicsit a dolog.
A talp univerzális szerintem, nem géphez volt konkrétan, talpszáras vagy minek hívják :D úgy kell feltenni mint a kukacolótalpat, tehát nem pattintós.
Most legutóbb úgy jártam vele, hogy kis darabon szépen csinálta, de táska méretű anyagnál már megint kihagyott öltéseket.
Tehát olyan jó is, meg nem is, túl kicsi anyagra sem szeret dolgozni, meg túl nagyra sem.
Barátnőm szavajárásával egynek jó :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...