Oldalak

2011. július 31., vasárnap

Falvédők

Íme a megoldás :-)
Tulajdonképpen lehetnének takarók is, de ezek falvédők, egyelőre még a kiságyhoz.



Hasonlóak, de mégsem egyformák. Először a bolondos kilencfoltos volt kész, azután készültek dupla forgók, akkor még nem tudtam pontosan, hogy hogy is akarom csinálni.


Amikor rájöttem szembesültem a ténnyel, hogy bizony, nincs rózsaszín anyagom (csak saját festésű, de azt nem mertem, bár utólag kiderült, hogy mindegy, mert amit vettem rózsaszín lepedőt, annak is jött a színe)

Megkínlódtam a tűzéssel, látszik is rajta, és nem tudom, hogy hogy csináljátok, hogy nektek olyan szép a hátulja, nekem minden igyekezetem ellenére itt-ott meggyűrődött a hátlap, pedig férceltem, és feszítettem is amennyire bírtam, a közepéről kezdem a tűzést, és direkt nem polárt tettem oda, hanem damasztot. Elkeseredve nem vagyok, mert gyakorlat teszi a mestert, de bosszant, hogy minden igyekezetem ellenére ilyen hibák vannak rajta.
A méretük kb 140 cmx80-85 cm

2011. július 29., péntek

nincs cím

most még csak ennyit mutathatok, de már nem bírtam tovább :D


Lehet tippelni miből lehet részlet (annyira azért nem bonyolult :-) ) elárulom, hogy ami fehérnek látszik az rószaszín :-)
Kicsit eklektikus a tűzése, de összekötöttem a kellemest a hasznossal, és gyakoroltam is kicsit.

2011. július 10., vasárnap

Játszottam

a formával :-)


Elől pufi, hátul lapos (tulajdonképpen bögyösnek is nevezhetném :D)
Már régóta foglalkoztatott, gondolatban többször meg is csináltam :D
El tudnék képzelni belőle övtáskát is, de még több minden miatt is praktikus ez a forma.
Az a legfőbb pozitívuma, hogy nagyon jól bele lehet nyúlni, kényelmesen lehet benne kotorászni, és még átlátható is. A kör forma miatt nem feltétlenül praktikus helykihasználási szempontból, de meg lehet ezt csinálni egyenes aljjal is, csak engem most a kör izgatott :D

Mit gondoltok?

2011. július 9., szombat

Rongyika

Illusztris vendég jön ma hozzánk, Máté, aki a napokban volt 5 hónapos :D (és akkor mint az unokanőverei hosszra és súlyra is)
Míg sült a süti, gyorsan összedobtam neki egy rongyikát, mert hogy néz az ki, hogy nem kap semmit? :D


A minta apropója, hogy egy ismerőssel csináltattam sablonokat, egyébként is műanyaggal foglalkozik, megkérdeztem, lerajzoltam, megadtam a paramétereket, és ezek készültek.

Egyelőre ezek igen egyszerűek, de próbának szántam, azt kell mondanom, hogy remekül működnek. 3mm-es (nem tudom a hivatalos nevét) műanyag.
Nagyon jól lehet mellette vezetni a körkést, gyakorlatilag ugyanolyan mint a pw vonalzó.
Tudta volna csinálni plexiből is, de inkább ezt javasolta, mert a plexi hamar törik, ha véletlenül leeseik.
Ha nem lenne egyértelmű, akkor a kész méretei:
10x10 cm-es négyzet, 10x10 cm-es félnégyzet és 10x10 cm-es negyednégyzet. Vagyis összetartozó darabok :-)
Mindenképpen szeretnék még vele csináltatni egy-kettőt, (részeg ember lépését és más bonyolultabb mintát, amit nem lehet papír mellett, meg egyenes vonalzóval kivágni.)
Lehet, hogy nem olyan szép mint a bolti, viszont nem is került egy vagyonba (jó, igazából nem kért érte semmit, mert hulladékból csinálta, de ha pénzért csinálná, szerintem akkor is a töredéke lenne a boltinak, meg a többinél nyilván már fog kérni pénzt)
Majd még megkérdezem tőle, hogy vonalzót tudna-e csinálni, mert őszintén nem értem mi kerül ezeken a vonalzókon annyiba, amennyiért adják őket. (bár a vonalzónál azért elég pontosnak kell lenni, de szitázva tuti megoldható, kiszerkeszteni meg úgyis számítógépen szerkeszti ki.)

2011. július 5., kedd

játék


Rita kitalált egy szuper játékot.
Szülinapi játék, a lényege, hogy aki jelentkezik, minden jelentkezőnek készít szülinapjára ajándékot, és ő is mindenkitől kap ajándékot.
Minél többféle technikával veszünk részt, annál izgalmasabb lesz!
A játék 1 éven keresztül tart, vagyis senki nem marad ki!
Ha megtetszett jelentkezzetek Ritánál július 31-ig!

2011. július 3., vasárnap

Alkalmi, kicsi de játékos :D

Íme az előző prototípus főpróbája.
Alkalmi táska, alkalmi anyagból. Amikor megkaptam hozzá az anyagokat, hirtelen levert a víz :-) aztán napokig csak azon gondolkoztam, hogy is hozzam össze.
Végül úgy döntöttem, hogy az alját nem merevítem, csak közbélést vasaltam rá, így megmaradt az anyag játékossága, menet közben a pikkelyek mozognak. Terveztem rá szűkítőt is, de menet közben attól is eltekintettem.
Ez miatt elég nehéz volt fényképezni, végül könyvekkel adtam neki tartást :D
A bélése ugyanaz az anyag mint a fülénél.
Kb 28 cm széles, és 20 magas, a pakolható rész az 10-15 cm magas. Belefér egy telefon, pénztárca, zsepi, rúzs, esetleg még egy tartalék harisnya is (feltéve, hogy nem akkora pénztárcát tesznek bele, mint amekkorát én használok :D)

Íme:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...