Oldalak

2011. március 31., csütörtök

Tavasz van...

most már tényleg :-)
Hát gyorsan készült egy táska a tavasz jegyében, nekem :-)

ráadásul újrahasznosítás jegyében, valamikor apám farmerja volt :D
Ringliztem, hímeztem, rátéteteztem, , sakkoztam az anyaggal, hogy elég legyen. Nem sok használható maradt belőle :-)

A belseje is némileg rendhagyó lett, egyrészt az anyagválasztás, másrészt pedig mert belső zsebnek felhasználtam a farzsebeket. Eddig egyik táska belső sem vált be, mert a zsebekből kipotyogtak a dolgok, vagy túl gyenge volt az anyag és nem volt tartása. talán most ezek a zsebek már megtartják a dolgokat. A szívecskék pedig, hogy kellemes legyen belenézni :-)

Mit gondoltok?

2011. március 23., szerda

"Egy jó szó "


Ma reggel ahogy rákattintottam Eszter blogjára, láttam egy felhívást, amiben egy "egy jó szó" játékra hív minket!
Annyira önzetlen és kedves kezdeményezés, hogy igazából nem is találom a szavakat!
Bízom benne, hogy minél többen csatlakozunk hozzá, és nem a nyeremény miatt, hanem mert mindannyiunknak szükségünk van néhány őszinte kedves szóra, és ezáltal talán még inkább közelebb kerülhetünk a virtuális térben!

Köszönjük Eszter!

Játék részletei: itt

2011. március 22., kedd

Meditáljunk

egy újabb meditációs füzettartó :-)
Három rekesszel, az egyik cipzáros.

2011. március 20., vasárnap

Kalap a topánkához

Egyszer majdcsak ideér már a tavasz...
ezért gyorsan csináltam egy kalapkát, ugyanabból az anyagból mint a cipőcske (elvégre úrilányok figyelnek az összhangra :D).
először arra gondoltam, hogy polárral bélelem, de még a két pamutvászonnal is meggyűlt a bajom, nem tudom mi lett volna ha elsőre nyúlós polárral próbálkozom :D
Próbadarab ez is, meglátjuk a méret és a fazon mennyire lesz jó.



Kieg: egyik cipőcske az egyikre, a másik a másik Mancira jó, így mindenkinek jutott :D
Kalap mérete jó, bár Szonjának valószínűleg hátra teszek gumit, mert neki egy kicsit bő :D (ezt gondoltam, neki minden sapka nagy :D)

Ui: ha valakinek megtetszene a kalap, szívesen átküldöm a mintát, azt hiszem 48-56 méretig van a szabásminta.

2011. március 19., szombat

Topánkák

Mancik már kezdenek lépegetni, felállni, de még főleg másznak.
A hideg miatt a nappali ki van bélelve takarókkal, plédekkel, ami nem kis mértékben nehezíti a dolgukat - sok a hepe-hupa, tapad a ruhájukhoz, mamuszukhoz, horgolt kis cipőhöz, az utóbbiak ráadásul ha takarómentes övezetet találnak akkor csúsznak is, így szegények állandóan spárgáznak, vagy vonszolják maguk után a tekeredő, csavarodó lábbelit.
Ezért gondoltam kellene nekik valami házicipőcske, amiben talán jobban boldogulnának.

Megláttam Ancsikánál ezt az édes kis fazont, és ő volt olyan kedves, és átküldte nekem a szabásmintát, ami kinyomtatva is tökéletes volt.
A talpát műbőrből csináltam, a talpa bélése flanel, a többi rész pamutvászon.
Először én is kézzel varrtam a talpát és a tetejét össze, de bevallom, se szép nem lett, sem tartósnak nem tűnt, így inkább kívülről végig cikk-cakkoltam.Köszönöm még egyszer!

Közben reggel elkezdtem egy másikat is, amit még régebben töltöttem le valahonnan, korábban több blogon is láttam, hogy megvarrták. Elkészült ez is, majd meglátjuk melyik fazon válik be, vagy hogy jó e egyáltalán a méret, utána csinálok nekik többet.
Ez a fazon annyira nem tetszik, és megvarrva sem túl szépen van, akármennyire is igyekeztem, valahogy fura a talprésze.
Ami miatt mégis megcsináltam, mert már olyan ügyesek a lányok, hogy mindent kikötnek, levesznek magukról, így olyan kellene ami a lábukon is marad :D
ennek a talpát bársonyból csináltam, a bélése flanel, a teteje pamut.
Nem lett valami szép, de úgyis prototípusnak szántam, holnap majd felpróbáljuk rájuk.


Már csak egy övet kellene kreálnom, de még nincs ötletem hozzá, mert Szonja olyan kis vékony, hogy leesnek róla a nadrágok. Nem tudom, hogy milyet csináljak, ami nem nyomja, nem zavarja, nem szorítja, de a nadrág rajta marad...

2011. március 15., kedd

Újabb Füles

Niki kért tőlem Füleses pénztárcát.
Majdnem dugába dőlt a dolog, mert égen-földön nem találtam Füleses foltot. Aztán csoda történt, és találtam.
Mivel már régóta húzódott a dolog, megígértem neki, hogy itt a hosszú hétvége, ha törik, ha szakad megcsinálom. (Természetesen megint elszámítottam magam, a mai napom volt arra, hogy bármit is csináljak, hát ezt készítettem, gyakorlatilag reggeltől estig...)
Ráadásul nem is vagyok elégedett, de már nem tudtam többet kihozni belőle, megint csúnya lett a bélés belevarrása. (nem kicsit, nagyon, de inkább nem mutatom meg a hibákat :D)


Ebből a fazonból az első volt szinte tökéletes, azóta javulás helyett csak romlás van, komolyan nem értem, pedig már párat csináltam ilyet.
Előbb-utóbb kipróbálom ferdepánttal, hátha úgy könnyebb megcsinálni.

Férfias játékok :-)

Tegnap családi nap volt :-)
Meglátogattuk Mátét (sajnos 200 km-re laknak tőlünk, így őt nem láthatom hetente többször is)
Megkapta azt az "induló csomagot" amit a lányok is, vagyis a takarót, amit már láttatok, egy nyuszit, és egy babalabdát, illetve túrabakancsot, mindjárt két méretben :-) )

Természetesen minden férfias színekben készült :-)

2011. március 13., vasárnap

legyen nagy és zöld

Timi kért az anyukájának egy táskát.
Az volt a kérése, hogy legyen nagy és zöld, és nem elég, hogy nagy, de bírja a súlyt is :-)

Csoki-folt-éknál láttam egy mintát, ami nagyon tetszik, és már régen ki akartam próbálni.
Mivel a táskának strapabírónak kell lennie, gondban voltam, hogy milyen anyagot találok, ami zöld is, erős is, és egyébként is :-)
Kezembe akadt egy régi kordbársony szoknyám, amit még én varrtam, valamikor nagyon régen, már az anyagok között volt, egyrészt manapság nem hordok szoknyát, minit pedig pláne, de igazából régebben sem hordtam sokat.
Adott volt még egy zöld anyag, arany mintával, amit Timitől kaptam, azonban az gyenge lett volna a táskához, és volt egy másik világos ugyanolyan bébikordom, ezekből készült a zseb.
A táska alapját fonallal díszítettem, mindent varrást duplán varrtam, valamint végigfutó heveder fület kapott.
A fazon egyszerűsége ellenére sokat kínlódtam vele, de mindent saját figyelmetlenségemnek köszönhetek, és talán azért, mert ki volt centizve az anyag, hát természetesen első körben elszabtam, és még sok hasonló kis bosszúságok kísérték.
Úgy tudom, anyukájának nagyon tetszett, úgyhogy minden kínlódást megért :-)
Nagyon sok boldog névnapot innen is!

a zsebből kikandikáló láncot kaptam érte egyébként, amit még karácsonykor megkaptam előlegként :-)

Kérte, ha marad anyag, akkor legyen még egy neszi is. A szoknyából nem maradt szinte semmi (az övpánton, és két darab 10-10-es kockát kivéve), de a zseb anyagából maradt még, ezért ez készült hozzá:


Ezért cserébe egy könyvjelzőt kaptam.

2011. március 12., szombat

már egy éve...

volt, hogy ilyenkor még annyira aggódtunk, és izgultunk értük.
Most pedig kis minden lében két kanál nőszemély lett belőlük! :-)
Boldog szülinapot Mancikák, még legalább százat!



úgy tűnik, hogy mostanában nem alkottam semmit, pedig de, csak még nem mutathattam eddig :-) meg olyanok készültek, amiket nem mutattam meg, mert vártam, hogy majd egyben a sok apróságot, közben - ami velem nem történt meg pár évtizede - de a saját magamnak varrt telefontartót kb két hét használat után elhagytam, és még nem is fényképeztem. valamiért nem akart nálam maradni :-) Remélem, hogy aki megtalálta, az szeretni fogja, és használja :-) (tudom, hogy és mikor vesztettem el, de nem éreztem késztetést, hogy visszamenjek megnézni, vajon megvan-e még) Mivel telefonálás közben eshetett ki, szerencsére a telefon megvan :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...