Oldalak

2011. július 9., szombat

Rongyika

Illusztris vendég jön ma hozzánk, Máté, aki a napokban volt 5 hónapos :D (és akkor mint az unokanőverei hosszra és súlyra is)
Míg sült a süti, gyorsan összedobtam neki egy rongyikát, mert hogy néz az ki, hogy nem kap semmit? :D


A minta apropója, hogy egy ismerőssel csináltattam sablonokat, egyébként is műanyaggal foglalkozik, megkérdeztem, lerajzoltam, megadtam a paramétereket, és ezek készültek.

Egyelőre ezek igen egyszerűek, de próbának szántam, azt kell mondanom, hogy remekül működnek. 3mm-es (nem tudom a hivatalos nevét) műanyag.
Nagyon jól lehet mellette vezetni a körkést, gyakorlatilag ugyanolyan mint a pw vonalzó.
Tudta volna csinálni plexiből is, de inkább ezt javasolta, mert a plexi hamar törik, ha véletlenül leeseik.
Ha nem lenne egyértelmű, akkor a kész méretei:
10x10 cm-es négyzet, 10x10 cm-es félnégyzet és 10x10 cm-es negyednégyzet. Vagyis összetartozó darabok :-)
Mindenképpen szeretnék még vele csináltatni egy-kettőt, (részeg ember lépését és más bonyolultabb mintát, amit nem lehet papír mellett, meg egyenes vonalzóval kivágni.)
Lehet, hogy nem olyan szép mint a bolti, viszont nem is került egy vagyonba (jó, igazából nem kért érte semmit, mert hulladékból csinálta, de ha pénzért csinálná, szerintem akkor is a töredéke lenne a boltinak, meg a többinél nyilván már fog kérni pénzt)
Majd még megkérdezem tőle, hogy vonalzót tudna-e csinálni, mert őszintén nem értem mi kerül ezeken a vonalzókon annyiba, amennyiért adják őket. (bár a vonalzónál azért elég pontosnak kell lenni, de szitázva tuti megoldható, kiszerkeszteni meg úgyis számítógépen szerkeszti ki.)

3 megjegyzés:

Álomjáró-Bozsomati írta...

Nagyon-nagyon! :-)

Szila írta...

nagyon klassz ez is!!

Kata írta...

Ez csúcs szuper!!!!!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...