Oldalak

2010. július 30., péntek

Zöld és rózsaszín

Egy újabb sok-sok zsebes neszi.



Zöld és rózsaszín.
Vajon mit is lehetne benne tartani? Ékszert? Gyöngyöt? Csillogó sminket?

Az biztos, hogy bármit is tartunk benne, bőven van zseb, hogy szortírozhassuk :-)
Az már csak mellékes, hogy ez egy újabb módosított szabásminta alapján készült, és talán ez lesz a megoldás, már - már egyenesnek tűnik az oldala :-) (jó, jó tudom, de bosszant, hogy vagy ilyen, vagy olyan, amikor én egyenest akarok :D)

2010. július 29., csütörtök

táska

nekem, mivel a "babaszappant" (by Timi) elcsaklizta a kolleganőm :D
Mondhatnám, hogy azért ilyen, mert kacérkodom a foltvarrással, vagy mert így álmodtam meg (valahol mindez így is van), de az igazság az, hogy döntésképtelen voltam melyik anyagot használjam hozzá :D
A legyező alá tettem még flízt is, de ezt kb én tudom csak, látszódni nem nagyon látszódik, hogy pufis lenne.
A fazon is "babaszappanos", csak ezt cipzárosra csináltam - ezért 5 cm-el magasabb lett, kapott hátsó cipzáros zsebet, természetesen belül is van cipzáros zseb, és kis zseb, meg karabiner, meg ilyesmi. Ja és állítható a pántja.

2010. július 27., kedd

boldog névnapot!

anyunak és mamának!
Nekik készültek ezek :-)

Anyué a pikk-pakk, az alja fehér műbőr (vagy nevezzem inkább textilbőrnek, az mégis jobban hangzik :D) mamáé pedig a csatos.
Először mindkettejüknek pikk-pakk-ot terveztem, de aztán rájöttem, hogy valószínűleg nem tudná kinyitni, mert bizony kell hozzá erő :-)
Ezért az övé csatos lett, a neten találtam a mintát (már nem tudom hol, külföldi oldalon, ha valaki szeretné szóljon!). Jól megszenvedtem vele, ez már a második verzió.
Nagynak látszik (az is) de igazából pont a csattal nagyobb, már nem volt kedvem szétszedni, meg ott eléggé feszül is az anyag, szóval lehet, hogy már be sem lehetne csukni, ha odáig érne a szemüveg.
Attól függetlenül, hogy megszenvedtem vele, és nem zártam úgy a szívembe mint a pikk-pakk-ot - amit Ginának köszönhetően élmény varrni :D - valahogy olyan klasszikus és elegáns, nem? :-) Úgy el tudom képzelni, ahogy a (múlt)századelőn előhúzták belőle a nők a szemüvegüket :-)

2010. július 26., hétfő

Még mindig

neszi
Másik kolleganőm kért egy neszit, névre szólót.
Ez készült, már a módosított szabásminta alapján:
Bocsi kicsit gyűrött pedig ki volt vasalva rendesen, utána pedig már hiába próbáltam megvasalni, nem ment...
a mérete kb 16 cm széles és 10 cm magas és 5 cm mély

Összehasonlításként a másik neszi:

Ami érdekes, hogy annyiban tér el egymástól a kettő, hogy a lepkésnél egyenes a szabásminta oldala, a kéknél pedig lefelé trapéz (gondoltam ha a szűkítést ráhagyom az oldalára, akkor egyenes lesz az oldala, de most meg lefelé bővül, úgyhogy majd még kísérletezem, hogy lesz egyenes - de ha valaki tudja, akkor megoszthatná velem, hogy szabjam, hogy a szűkítés után az alja ugyanakkora legyen mint a teteje...)
egyébként a mérete olyan kis közepes, ha valaki nem hordja magával az egész sminkfelszerelését, akkor kényelmesen elférnek benne a szükséges dolgok.

2010. július 21., szerda

előkerült

a másik szabásminta is :D
Így elkészült a kisebb változat is. Azóta a nagyobbik már a barátnőmnél van, úgyis éppen utazni készülnek, remélem tetszik neki, és használni fogja. A kicsi formája nem tetszik, módosítottam kicsit a szabásmintán, ha minden jól megy holnap kipróbálom, hogy úgy milyen lesz. (valahogy textilből nem volt ennyire csónak formájú, gondolom a műbőr miatt áll merevebben)Mind a két anyag nagyon tetszik, nem is tudnék választani melyik tetszik jobban....
Ja és szégyellem, de még raktam ki, díjat kaptam Hencsillitől, amit ezúton is nagyon szépen köszönök!Írnom kellene hét dolgot magamról, de a múltkor már olyan részleteséggel leírtam, hogy most kihagynám :-)

akinek továbbadnám:

Timel
Robertia
Ili

2010. július 19., hétfő

szemüvegeseknek

Kolleganőm már régen kért tőlem napszemüvegtartót (legyen a kék bársonyból, és rózsaszín dísz legyen rajta). Több megjegyzést is kaptam, hogy talán jövő nyárra tervezem e megvarrni?
Cserébe névre szólót kapott.

Valamint Ginánál láttam meg még régen a pikk-pakk szemüvegtokot, és annak ellenére, hogy nem is vagyok szemüveges, helyből beleszerelmesedtem :-)
Mikor a varrógépet vettem, beszereztem pár pik-pak izét, meg pénztárca csatot, meg minden ilyen úri huncutságot :D
Szóval megkérdeztem Ginát, hogy mi a mérete, és ő nagyon kedvesen leírtam nekem az egész menetet. A leírás alapján pikk-pakk lett pik-pak szemüvegtokom :-) Magamtól valószínűleg háromszor annyi időbe telt volna, és sokkal bonyolultabban jutottam volna el a megvalósításig.
Ja és persze kipróbáltam az applikálást is :D na meg persze a ragasztós vetexet, mert azt is vettem ám a múltkor :D:D:D
Ha valaki nem ismerné fel, az egy szemüveg a tokon, hogy nehogy eltévesszük mire való :D
Oké tudom, mostanában csupa itt-láttam, ott-láttam, stb munkákat mutatok, de talán nem szégyen, hogy nézelődöm, és bizony megtetszik ez+az. Hiszen minek feltalálni a spanyolviaszt, ha már valaki megtette? Ráadásul csupa szép dologról van szó.
Egy kis személyes, nagyon szépen köszönöm Ilinek és Ginának is a segítséget, hiszen annyira önzetlenül segítettek, és kedvesen magyaráztak. Nagyon jól esett!
(Természetesen ez szól azoknak is akik már régebben voltak a segítségemre, senki ne érezze, hogy az ő segítsége, bátorítása nem volt nagyon fontos!)

2010. július 18., vasárnap

Pénztárca helyett...

... neszi :D
Az úgy történt, hogy már jó régen vettem műbőrt, és már nagyon ki akartam próbálni, a múltkor pedig izgalmas új anyagokat is vettem, és már azokba is nagyon bele akartam vágni.
Gondoltam csinálok egy ilyet de figyelmetlenségből, vagy nem gondolkozásból ezt a szabásmintát vettem elő :D
Gyanús volt, de hát már olyan régen csináltam :D és mentségemre legyen mondva, csak a magasságban van különbség.És ha már neszi, természetesen ez is kapott zsebeket, hogy ne keveredjenek a sminkek, vagy gyöngyök, vagy ékszerek, vagy ki mit szeretne benne tartani :D

Szerintem olyan nőcis, és elegáns, és szép (beismerem, hogy nyilván elfogult vagyok, de még egyik sem tetszett ennyire :-) )

2010. július 17., szombat

Mártizsák

Mártinak készítettem ezt a hátizsákot, mert olyan kedvesen, és önzetlenül bátorít a varrásban, hogy úgy gondoltam, igazán megérdemel valamit.
Mivel általában biciklivel jár, inkább hátizsák amit szeret.Aztán Ilinél megláttam, és azonnal tudtam, hogy ezt kell neki megcsinálnom! Ili volt olyan kedves, hogy kitette a leírást is, és igazán nagyon kedvesen segített is, amikor kérdésem volt (megjegyzem, hamarabb is kérdezhettem volna, de úgy túl egyszerűen sikerült volna :D )
Szóval az ötlet már régen megvolt, aztán lett anyag is (Miután ügyesen, cselesen kifaggattam, hogy milyen színeket hord, vagy mit szeret), már csak idő, és elszántság hiányzott :D
Ez készült (ha lehet ne hasonlítsátok Iliéhez, mert poros nyomában sem ér, de a végére rájöttem én is, hogy hogy kellett volna...:D)

Mivel belső zsebet nem kapott, így készítettem egy kis kivehető zsebet, az iratoknak, értékeknek. Kulcskarabinert is kapott, amihez a kis neszi is rögzíthető, ha éppen úgy érzi.
A színeket nem nagyon adja vissza, de úgyis el tudjátok képzelni milyen egy drapp anyag :-)

2010. július 13., kedd

még mindig pénztárca

még hogy a gyakorlat teszi a mestert? Mintha nálam ez nem működne...
úgy érzem, hogy ezek a pénztárcák minél többet csinálom annál rosszabbul sikerülnek...és ez nagyon bosszant és bánt, hiszen egyre szebbnek kellene lennie

2010. július 11., vasárnap

pénztárca és babatakaró




Pénteken este ahogy hazaértem, nem bírtam tovább, és nekiálltam kitanulmányozni a kis Drágámat :-)
Kb 3 perc alatt sikerült az automata tűbefűzővel befűzni a cérnát a tűbe :D (azóta már megy :-P)
szinte az összes mintát végigpróbáltam, amit tud, és egyáltalán próbáltam kitanulmányozni :-)
a talpcsere is kihívás volt elsőre, de minden gép más, úgyhogy rájöttem arra is :D
Még ismerkedünk, de amit eddig elmondhatok róla: imádom a mintáit, imádom az automata elvarrását, imádom, hogy állítható a sebessége, és úgy egyáltalán imádom :D
Amitől tartok, hogy a talp és lemez közötti távolság sokkal kisebb mint a régi gépemnek, nem tudom, hogy a táska fülét pl hogy fogom alátuszkolni, mert azért az amikor duplán visszahajtom, egy vastagabb anyagból, bizony a régi alá is alig fért alá, de legfeljebb a régi megmarad erre, és akkor mégsem olyan mostoha :D
Tegnap már munkára is fogtam, ugyan egészében semmit nem varrtam vele, de két dolgot is befejeztem:
A Füleses alapján kérték tőlem ezt (meg még egy ugyanilyet, vajon megharagszanak, ha annak nem kék lesz a belseje, csak, hogy ne érezzem annyira sorozatgyártásnak?):

Valamint ugye még Törpillák születése előtt nekiálltam egy babatakarónak ami aztán nem úgy sikerült, ahogy én azt eredetileg terveztem, és miután egy hétig bontottam az elrontott tűzést, rá sem néztem. Azonban mostanában - igaz, ugyan, hogy közvetítőn keresztül (anyu) tesóm emlegette, hogy mintha azt mondtam volna, hogy varrok a lányoknak takarót :D
Tegnap elővettem, és mondjuk úgy, hogy befejeztem. Nézzétek el nekem, több sebből is vérzik, ha ma állnék neki, már egész másképp csinálnám (de eszemben sincs még egyet varrni, hacsak a családba nem jön újabb jövevény...:D), szívem lelkem benne van, és hát családban marad :-)

Mivel nagyon elrontottam, és korrigálnom kellett, sajnos az applikációk egy része a szegő alá került. A polár nem volt jó ötlet az aljára, legalábbis varrás szempontjából, mert nyúlik mint a rétes, de legalább meleg. vannak rajta mindenféle madzagok amiket lehet rágcsálni, meg fogdosni. akartam még rá tenni 3D-s virágot, és lepkét, amit majd később le lehet venni, de lemondtam róla, akkor végképp nem lehetne tárolni, meg összehajtani.
A mérete kb 150x150 cm hogy mind a két Törpilla kényelmesen elférjen rajta :-) (remélem akad a lakásban egy ekkora szabad terület, ahova lerakhatják :D:D)
A maci fejét azért megmentettem, nem lett volna szívem lefejezni, így őt visszafejtettem és újra rátűztem :D

2010. július 7., szerda

Már az enyém :-)

Kérdés eldőlt :-) Nálam van, már az enyém, én az övé :-)
Sajnos varrni majd csak hétvégén otthon, de már nagyon várom!!!!!!!

Szóval az van, hogy már nagyon régóta nézegetem a varrógépeket, hogy milyen jó is lenne egy okos kis masina, amin van sokféle díszítő öltés, meg tud mindenféle praktikákat.
Kb elsőre beleszerettem ebbe:
De hát ugye még alig kezdtem el varrni, fél éve... megérdemlek én egy ilyen gépet?
Azt hagyjuk, hogy hetente minimum háromszor megnézegetem a neten és sóhajtozok :D de ugyanakkor lelkiismeret furdalásom van, hogy cserben hagyom az én kis egyszerű Brother alap gépemet, aki pedig eddig olyan szépen tűrt mindent, amit műveltem vele, alig nyögött 10 réteg anyag alatt is, hát tehet ő róla, hogy a legdíszesebb öltése a cikk-cakk?
Szóval ma elmentem és személyesen is randiztam a fenti kis szépséggel, de igazából tudjátok, hogy hogy van ez... ha már az ember lánya egyszer beszerelmesedett... a hangja, a kinézete, a tudása, ó jajj nekem
Olyan jó lenne ha a tündérek megmondanák, hogy mit is tegyek, megvegyem? vagy várjak még?
Volt egy cél, ha azt teljesítem, akkor megveszem... azt már régen túlteljesítettem, mert olyan gyorsan történt, hogy talán igaz sem volt.
Holnapig döntenem kell, olyan jó lenne egy két biztató szó, egy kis tanács, de a döntést - tudom én - már megint nekem kell meghozni.
(el tudjátok képzelni milyen nagyon nehéz ez dupla mérleg horoszkóppal?)

Szépségek



Ismét csereberéltünk Timivel :-)
Én kaptam két gyönyörűséges nyakláncot (az alsóról a teklák végül lekerültek, mert mégsincs olyan vastag nyakam, ahogy mértem, így egy kicsit hosszú lett :D) (a képek Timitől vannak, szintén mert én jelenleg nem tudok fényképezni)
Ja és kaptam még egy csomó szép anyagot is!

Kért egy táskát, ami legyen pink :-) és virágos :-) és legyen hátsó zsebe, meg karabinere :-)
Kétszínű, állítható füle :-)
Ez készült: (most csak ilyen képekkel tudok szolgálni, majd ha otthon leszek feltöltöm a rendes képeket)

Ami a legjobb volt, hogy személyesen sikerült találkozni, és órákat beszélgettünk, annyira elmerülve, hogy észre sem vettük, hogy lassan éjszaka lett :D
Köszönöm szépen :-)

2010. július 3., szombat

Pötyi

Enyém :-)
Mivel nem tudtam hogy is díszítsem, hiszen a pöttyök nem nagyon engedik, viszont muszáj volt rögzíteni a merevítést, hát használtam a zsinórozó talpamat.Egyébként a szokásos, cipzáros zseb, karabiner, osztott zseb stb stb, ja és mágneszáras.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...