Oldalak

2010. június 28., hétfő

Közössen varrtuk

ezt a táskát, a messziről jött barátnőmmel :)
Kettőkor álltunk neki, és kb fél órája vettem ki a gép alól, és már indult is.
azt kérte legyen kisebb mint a fekete mintás és a piros...
hát jóval nagyobb lett :D így jártunk, nem tudom egyébként hogy lehet, hogy nagyobb lett, de az lett.
szerintem azért jó lett, bár nem szeretek ilyen erőltetett menetben varrni, de ha már nekiálltunk be akartuk fejezni.
Mágneszáras, belső cipzáros zsebes, és telefontartós, ja és persze kulcskarabineres.
Kívül drapp és kék mintás, kék szegővel, belül pedig narancs.

2010. június 20., vasárnap

Hátsó cipzáros zseb

Így készül a hátsó cipzáros zseb.
Nem vagyok varrónő, ezért elnézést, hogy nem leszek túl szakszerű, de hátha sokaknak segítségére lesz, (a képekért bocsi, nagyon nehéz ezt a színt fényképezni)

1. lépés: kimérjük a zseb helyét, és berajzoljuk a kivágási vonalat. A sarkokban háromszög alakban vágjuk ki, tehát a középső vonal mentén vágunk, majd a sarkoknál háromszögben.


2. lépés: a színén ráfektetjük a cipzárt (ez könnyebb, ha hosszabb cipzárt használunk, mint amekkora zsebet szeretnénk, nehéz volt ezt a színt fényképezni, de talán ki lehet nézni, hogy van felfektetve. Levarrjuk. Nem varrjuk körben, csak az alsó és felső részen, a háromszöges bevágásig. Figyelem, a cipzárt majd befordítjuk a kivágásba!

4. lépés: miután a cipzárt befordítottuk (figyeljetek, hogy a bevágott kis háromszöget is szépen befordítsátok), ráillesztjük a zsebet (most az anyag hátoldalán járunk),
Én lusta vagyok, ezért úgy szoktam, hogy az alsó rész a táska aljáig ér, a felső anyag, pedig annyival hosszabb, hogy visszahajtva leérjen az aljáig, (nálam precízebb emberek ezt úgy szokták, hogy a felső részhez egy csíkot varrnak amihez majd hozzávarrják a zseb belső oldalát) de tűzésnél egyelőre két irányba állnak, felfele és lefele! Érdemes vastagabb anyagot használni, mert elvileg ide kulcsok meg ilyesmik kerülnek, és ha kiszakad, akkor nem igazán lehet javítani, ha már kész a táska


Színéről letűzzük, ügyelve, hogy a zsebrészek nehogy belelógjanak a másik varrásvonalba, mert akkor elég kicsi zsebet kapunk :D

5. lépés: ha színéről letűztük, akkor a hátoldalon, vigyázva, nehogy a táska külsejét is varrjuk, összevarrjuk a zsebet, ezért kell, hogy a zsebrészek túl lógjanak a cipzáron
6. lépés: miután a zsebet eltisztáztuk, örülünk a zsebnek, és folytatjuk a táska varrását, ahogy nekünk tetszik :-)
Ha valami nem érthető kérdezzetek nyugodtan.



2010. június 15., kedd

??

Nem tudom ki próbálta már az új sablonszerkesztőt, én szeretném, de sajnos az itthoni gépről nem jön be semmi (így nem is tudok semmit megváltoztatni) A munkahelyi gépemen simán ment, de itt nem jelennek meg a sablonok.
Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Próbáltam explorerből, firefoxból semmi...
ez olyan valami rejtélyes ügy lehet, mint hogy nem tudok hozzászólni ahhoz a bloghoz, ahol nem külön ablakban jelenik meg.

Ötlete, tapasztalata valakinek?

2010. június 14., hétfő

Mobiltartó és pénztárca Fülessel

Kérték tőlem ugye a sokzsebes pénztárcát, amihez csináltam is egy prototípust, arra gondolva, hogy az annyira béna, hogy úgysem fogják kérni. Tévedtem :-)
Ráadásul rajzoltak hozzá egy mobiltokot, megadva a méreteket, és kaptam hozzá két Füles motívumot.
Bevallom, halogattam, mert iszonyúan frusztrált, hogy ha ráteszem Fülest, utána már nincs visszaút...Nos a mobiltokra is ráment több óra munka, mert varrtam, bontottam és közben rettenetesen izzadtam, hogy nem ronthatom el.
Ezek után gondolhatjátok, hogy a pénztárca mennyire nyomta a lelkem. Azt el sem mesélem, ott mennyit varrtam és bontottam... Csak annyit, hogy kérték, ha lehet kukacoljam le, ugyan sejtettem, hogy az egyik irányba elasztikus bársonyt, illetve a merevítésnek használt tisztítóeszközzel felesleges a kukacolás, azért én nekiálltam, aztán meg fél napig bontottam, mert nem tetszett, aztán steppeltem, majd bontottam... és így tovább...

De elkészült, íme:Nem mondom, hogy nincs hibája, de klasszisokkal jobb mint a prototípus, és igen jól esik, hogy bíztak bennem annyira, hogy meg tudom csinálni, ha már én magamban nem annyira :-)

2010. június 12., szombat

napszemüveg tartó

Régóta gondolkoztam, hogy kellene a napszemüvegemnek egy tartó (na jó nem volt létkérdés, mert általában csak kocsiban használok napszemüveget, aminek meg készült inkább csak tartalék itthon) de izgatta a fantáziámat, hogy hogy is kellene megcsinálni.
Terveztem, hogy cipzárral, de az nem túl praktikus szemüvegnek, mert összekarcolja, utána azon gondolkoztam, hogy hogy oldjam meg mágneszárral, úgy, hogy ne látszódjon a mágneszár, de azért elég erős is legyen.
Ez készült, kiegészítendő a kulcstartómat:

2010. június 11., péntek

csere-bere

Lett egy gyönyörű türkiz - barna láncom, ez a kedvenc színösszeállításom mostanában, ráadásul Timi csukott szemmel eltalálta, hogy mi illik hozzám :-) Itt is nagyon szépen köszönöm :-)
Cserébe készült egy sok zsebes neszi gyöngytartónak Timi részére.
Kicsit félreértettem, hogy nagyon szereti a színeket, és lehet, nyugodtan színes, ő pedig arra számított, hogy tiszta pink lesz, de szerencsére tetszik neki színesen is :-) Cserébe a táskája tiszta pink lesz :D



2010. június 9., szerda

pénztárca és kulcstartó


Már régóta akartam magamnak egy kulcstartót a régi helyett, ami bizony már átlépte a nagykorúságot, de annyira a szívemhez nőtt :-) ezért nem is tudtam más fazont elképzelni, csak ugyanolyat, még akkor is, ha az végtelenül egyszerű :-) (ráadásul nem is vagyok egy kulcstartós típus, csak az otthoni (anyuék) kulcsa van rajta, az itthoni és egyéb kulcsok csak úgy magukban fityegnek egy kulcskarikán :-))
Készült egy pénztárca is, vagy mini neszi, kinek hogy tetszik, kapott két zsebet, hogy lehessen szortírozni az aprót, vagy, hogy ne keveredjen a rúzs, a szemceruzával :-)

2010. június 5., szombat

még mindig zsebek

egy újabb neszi zsebekkel.Azt hiszem maradok az első változatnál, inkább azon módosítgatok majd még kicsit.
Íme:

2010. június 3., csütörtök

az új fejlécem


köszönet érte Zsuzsinak, aki elkészítette nekem :-)
Köszönöm szépen itt is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...