Oldalak

2010. február 27., szombat

varrós

Meguntam, hogy minden ezer fele van, kisebb dobozokban (illetve szanaszét)
Nézegettem, nézegettem, de nem találtam nekem tetsző varrós dobozt.
Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy milyet is meg hogy is.
Először oválisat akartam 40x20 cm-eset, de aztán végülis ez a négyzet alakú lett 30x30 cm-es lekerekített sarkokkal, a magassága 20 cm, mert az ovális szabásminta nem tetszett, ehhez persze le kellett rajzolnom.
A külső anyag eredetileg egy kb 80x80 cm-es terítő volt, már annak idején is kilós méteráruként vettem, viszont jelenleg nem használom, de az anyag nagyon tetszik. Éppenhogy elég lett egyébként :-) mondhatnám, hogy majdnem a körmömet is odaszabtam, hogy elég legyen :D


Itt próbáltam ki a flízt, vagy inkább vatelint, szóval azt a puha valamit. Hát amit a táskához használtam az sokkal jobb, ez tűzés után gyakorlatilag eltűnik, és nulla tartást ad az anyagnak.
a külső anyagot nem tűztem, mert szintén itt próbáltam ki azt, amit táskamerevítőnek vettem (szerintem nem ez az igazi táskamerevítő, ez inkább olyan mint ami a sporttáskában szokott lenni) ad némi tartást, de én azt gondoltam ennél több lesz neki, mert dolgozni vele elég nehéz volt.
Ettől függetlenül "neeeeeeeeeekm teccik" :D ráadásul ezt abszolút saját munka, mivel sehol nem találtam még csak hasonlót sem, ettől függetlenül biztos akadt már olyan, aki ilyet készített, de ezt én kínlódtam végig.

2010. február 24., szerda

Béka


Tilda béka - vagy valami olyasmi.
Nagyon tetszenek a Tilda figurák (ha valakinek nem tűnt volna fel), főleg az egyszerűségük miatt. Menet közben rájöttem, hogy miért nem sikerült a feje, rosszul szabtam, ha kicsit gondolkozom előtte, akkor nem rontom el, de szerintem így is szerethető :-)
Tiszta szerencse, hogy két babának kell készíteni, a második már biztos jobban sikerül :D
A rendhagyó színösszeállítás oka egyszerű, egyetlen egy helyen találtam babaplüsst, és ott is csak ez a két féle volt. Igen nehéz volt vele dolgozni, bár a végére egész belejöttem, ráadásul arra is rájöttem, hogy milyen jó barátom a papír, mivel körberajzolni az anyagot szinte lehetetlen volt, ezért egyszerűen a szabásmintát rajta hagytam, így sokkal könnyebb volt.
Arra is menet közben jöttem rá, hogy ezzel az anyaggal - illetve az ilyen apró részletekkel rendelkező dolgoknál nem célszerű előre kiszabni, inkább körbevarrni, és utána körbevágni.
Hiába újszülöttnek minden új - ezért is bízom benne, hogy az unokahugiknak is tetszeni fog, még akkor is, ha nem tökéletes.
Ja igen, címkét is csináltam mint a nagyok, inkább csak izgatott az is, mint hogy olyan fontos lenne, bár így legalább tényleg elhiszik, hogy én csináltam. (igen azt is a rossz oldalra varrtam, legközelebb már azt is tudni fogom - azzal együtt, hogy a nyomtatóm, ha a póló sablont választom megfordítja a mintát magától nem kell nekem eleve úgy csinálnom - ehhez az kellett, hogy a nehezen megfordított szöveget a fólián visszafordítsa nekem :D)
Nagyon gondolkozom a nyuszin is, csak nem tudom milyen anyagot válasszak, hülyén nézne ki, ha minden narancssárga lenne :D, de ha valaki tud Szegeden babaplüsst, akkor szóljon.

2010. február 17., szerda

Csiga

A szomszédasszonyomtól kaptam anyagot.
Gondoltam viszonzásképp varrok az unokájának egy csigát. Mit mondjak nehezebb volt, mint gondoltam. Azért bízom benne, hogy a 3 éves kishölgynek tetszeni fog.
Megmutatom itt is, bár tényleg nem ez életem főműve:

dilemma

Lassan neki kellene állnom a babatakarónak...
Össze is vásároltam egy csomó anyagot - sajnos inkább intuitív módon, mint előre elgondolva, hogy pontosan mit is akarok (illetve nagyjából tudtam én, éppen csak bele szeretettem mindenfélébe, és meg is vettem)
Persze nem áll szándékomban az összes anyagot felhasználni hozzá, de "interaktív" játék takarót szeretnék csinálni, ahhoz pedig kell a sokféleség, ezzel csak pár baj van:
1. alapból én a kevesebb több elvet vallom, sőt általában kényesen ügyelek az összhangra, és mindennek, mindennel harmonizálnia kell (a végén pedig csodálkozom, hogy minden egyszínű :-) ) - bár mutatkozott már nálam némi fejlődés a minták irányába
2. még soha nem csináltam ilyet
3. mindjárt egy minimum 140x140 cm-es darabbal kell kezdenem, mivel ikrek lesznek
4. fogalmam sincs, hogy hogy hozom össze ezt a sokféle anyagot (oké, tényleg nem akarom mindet felhasználni ehhez, de a gyerekmintásakat azért vásároltam össze)

Mondhatni nagyon-nagyon várom az ihletet :D

2010. február 15., hétfő

babalabda megint és egy kis kincs


Megcsináltam a kistestvérét a babalabdának :-) nevezzük csecsemőlabdának, ez a méret már tuti elfér a legkisebbek kezében is.
sokat gondolkoztam, hogy milyen anyagból is csináljam, de szerintem ez ezekben az élénk színekben mutat igazán, nekem pedig most nincs már ilyen nagyon élénk, a többi csupa pasztell.

2010. február 13., szombat

babalabda


Nem hagyott nyugodni, annyira tetszett ez a babalabda :-)
egyszerű, egyszínű pamutvászonból csináltam meg. Nekem a piros-sárga (bal oldali) kicsit jobban tetszik, de a másik is mutatós.
Talán kicsit nagyon lettek, legalábbis pici babáknak mert kb 15 cm a átmérője, vagy 20, nehéz megmondani, a szabásminta 15 cm-es, lehet, hogy majd valahogy lekicsinyítem, mert ez a méret kb egy éves kortól jó talán.

2010. február 6., szombat

állandó helyhiány


Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én állandó helyhiányban szenvedek.
A spájzom egész pici, éppen befért a hűtő (amit nem mellesleg centivel a kezemben választottam ki :-) ) és már annyi polcot kitaláltam oda, amennyit csak lehetett, de még mindig akad amit nem tudok elpakolni.
Illetve nagyon nem szeretem, hogy a felbontott zacskók szanaszét vannak.
Hát nekiugrottam, és ezt alkottam.
Az anyag szintén Ikeás, nem túl mutatós belőle, mivel nagyon nagy a minta, de a funkcióját betölti

gyakorlás



Megláttam ezt az anyagot, és beleszerettem a színébe. Alapvetően a majdan elkészülő (vagy ki tudja) baba játszótakaróhoz vettem, de szeretnék egy ilyesmi fazonú táskát varrni, ezért kipróbáltam neszesszerként.
Hát van még mit csiszolni rajta :-)
Ha valakinek van jó tippje, hogy is csináljam ezt meg nagyban, úgy hogy ne kelljen a szekrény mélyére dugni, akkor örömmel várom :-)

és egy komolyabb...


Az úgy volt, hogy imádom az anyagokat, már - már megszállottan vásároltam eddig is, főleg lakástextileket.
A nyári nagy lakás renoválás után, amikor felszabadultam az Ikeába, akkor vettem ezt az anyagot. Alapvetően díszpárnának (amit használok is azóta), és úgy éreztem ehhez az anyaghoz ez a fazon illik, ráadásul ebben a ronda télben, egy kis színkavalkád nem árt.
Ahogy nézegettem a blogokat, és a Meskát, láttam szinte az összes Ikeás anyagot táskaként, de ezt nem. A sors fintora, hogy miután elkészült, és roppant büszke voltam/vagyok rá, és már talán két napja hordtam is a táskát, amikor megtaláltam ugyanebből az anyagból táskát az egyik blogon. Más fazonban, és más kombinációban, de ebből is látszik, nincs új a nap alatt.

Az első...


táskám :-)
Ez múlt szombaton készült, első kukacolás, első táska.
vannak hibái, de nekem tetszik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...